A sütőtökös-zabpelyhes golyókból lelkiismeret-furdalás nélkül tömheted tele magad.
A sütőtökös-zabpelyhes golyók egészségesek, és feltöltenek energiával. Nem tartalmaznak sem lisztet, sem cukrot. A masszába való tej is kiváltható valamilyen növényi alternatívával, ha pedig teljesen vegánra szeretnéd, méz helyett használhatsz agávészirupot.
Hozzávalók 25 darabhoz
👉 20 dkg sült tök
👉 15 dkg zabpehely
👉 10 dkg datolya
👉 4 evőkanál folyékony kókuszsír
👉 3 evőkanál kókuszreszelék
👉 3 evőkanál méz vagy agávészirup
👉 1 dl (növényi) tej
👉 1 evőkanál útifűmaghéj
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 1 mokkáskanál gyömbér
👉 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Egy sütőtököt vágj félbe, magozd ki, vágd cikkekre, és 200 fokon nagyjából egy óra alatt süsd meg. A kisült tököt kapard ki a héjából, mérj ki belőle húsz dekát, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Először keverd el a kókuszzsírral, a mézzel és a tejjel, majd add hozzá a zabpelyhet, a felkockázott datolyát, a kókuszreszeléket, az útifűmaghéjat és a fűszereket. Dolgozd jól össze, és hagyd állni legalább fél órát, hogy összeálljon. Ha a pihentetés után is túl ragacsos, egy kevés zabpelyhet és kókuszreszeléket adhatsz még hozzá, ha túl száraz, kis tejjel lágyíthatod. Végül formálj belőle golyókat.
0 Megjegyzések