Isteni finom lesz a sajtos stangli, ha négyféle sajtot használsz fel hozzá.
Négyféle sajtból álompuha sajtos stanglit állíthatsz össze. Ehhez a recepthez lágy és karakteres ízű fajták is szükségesek, amelyek nagyon jól kiegészítik egymást. A tészta túrótól lesz igazán szaftos.
Hozzávalók 4 személyre
👉 45 dkg liszt
👉 45 dkg túró
👉 25 dkg vaj
👉 20 dkg feta
👉 10 dkg kéksajt
👉 10 dkg trappista sajt
👉 5 dkg parmezán
👉 2 tojássárgája
👉 1 mokkáskanál só
👉 1 egész tojás a kenéshez
👉 1 evőkanál darálatlan mák a szóráshoz
Elkészítés:
Egy tálban törd össze villával a túrót. Morzsold bele a kéksajtot és a fetát, reszeld hozzá a parmezánt, majd add hozzá a tojássárgákat, a szoba-hőmérsékletű, felkockázott vajat és a sót. Keverd egyneműre, majd add hozzá a lisztet is, és gyúrj belőle egyenletes tésztát. A tálat takard le, és pihentesd a hűtőben egy órát. A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra. Kend meg a tetejét felvert tojással, szórd meg reszelt trappista sajttal, és ha szereted, egy kevés darálatlan mákkal, majd éles késsel csíkozd fel, és helyezd el a darabokat egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 180 fokos sütőbe 15-20 percre, attól függően, mennyire pirosra sülve szereted.
0 Megjegyzések