A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei karácsonyi gyümölcskenyér: kevert tésztából a legegyszerűbb és a leggyorsabb


Örvendeztesd meg idén a családot egy egyszerű, kevert tésztából készült gyümölcskenyérrel!


Egy finom, illatos gyümölcskenyér mindig remekül mutat a karácsonyi asztalon, hiszen amellett, hogy isteni az íze, gyönyörűen is néz ki. Ehhez a recepthez ízlés szerint adagolhatod a különböző aszalt gyümölcsöket - minél többfélét használsz, annál izgalmasabb lesz a végeredmény -, és ne spórolj az ünnepi fűszerekkel sem!

Hozzávalók

👉 20 dkg aszalt gyümölcs (meggy, sárgabarack, szilva, mazsola stb.)
👉 12 dkg liszt
👉 8 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg dióbél
👉 5 dkg étcsoki
👉 4 tojásfehérje
👉 2 csipet szerecsendió
👉 2 csipet őrölt szegfűszeg
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 mokkáskanál őrölt fahéj
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 citrom reszelt héja
👉 késhegynyi szódabikarbóna
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Az aszalt gyümölcsöket, az étcsokit és a diót vágd apró darabokra. A tojásfehérjét verd fel habbá, kanalanként adagold bele a kétféle cukrot, és így verd tovább, amíg kemény és fényes lesz. 

A lisztet keverd el a szódabikarbónával, a szegfűszeggel, a szerecsendióval és a fahéjjal, és fakanállal keverd a tojásfehérjéhez. Add hozzá a felaprított gyümölcsöket, csokit és diót, reszeld bele az alaposan megmosott narancs és citrom héját. 

A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához. Keverd el alaposan, és simítsd el egy vajjal és liszttel kikent őzgerincformában. Told a sütőbe ötven percre, amíg szép színt kap. Ha kész, még melegen borítsd ki a formából, és ha kihűlt, forgasd meg porcukorban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések