A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszökött egy menekültszállásról egy tálib férfi a magyar határ közelében


A román rendőrség azt gyanítja, a tálib mozgalom képviselője valahol Kisjenő és Varsánd környékén bujkálhat. Egyelőre kizártnak tartják, hogy átlépte a határt.

 A rendőrség és a csendőrség nagy erőkkel keres egy afgán állampolgárt, aki két nappal ezelőtt szökött meg az Arad melletti Újpanádon működő menekültközpontból – számol be a Főtér. Az ügy azért hordoz kiemelt kockázatokat, mert a férfi bevallottan kötődik a tálib mozgalomhoz. Így a bevándorlási hivatal döntése értelmében be sem léphetett volna az országba, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mégis beutazhatott az országba egy évvel ezelőtt.

A hatóságok értesítették már az összes határmenti település polgármesteri hivatalát, és szétküldték az afgán férfi portréfotóját is, a főbb útvonalak mentén pedig ellenőrzőpontokat állítottak fel az elmúlt 48 órában.

A román rendőrség azt gyanítja, a tálib mozgalom képviselője valahol Kisjenő és Varsánd környékén bujkálhat. Egyelőre kizártnak tartják, hogy átlépte a határt. Újapanád egyébként körülbelül negyven kilométerre fekszik a battonyai határátkelőhelytől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések