Hirdessen itt

Megdöbbentette a helyieket a vandalizmus: valaki szétzúzta az érparti fahidat Jászberényben


Feltételezések szerint egy motoros rongálhatta meg a gyalogos átkelőt, míg mások úgy vélik, valaki egyszerűen szétrúgta a hidat. 

Megrongálták a Zagyva fölött húzódó gyalogos hidat Jászberényben, az Érparton. A tönkretett fahídról egy ott élő hölgy posztolt a legnépszerűbb közösségi oldal egyik, a város életéről szóló csoportjában. 

– Ez azért is bosszant, mert napi szinten többször használom ezt a hidat a gyermekeimmel, mivel itt lakunk – írta bejegyzésében az édesanya. 

Feltételezése szerint egy motoros rongálhatta meg a gyalogos átkelőt. 

A fénykép alatt elszaporodtak a bosszankodó hozzászólások és találgatták, hogy mi történhetett. Az egyik kommentelő azt írta, hogy a hidat szétrúghatták, mert ha valaki motorral megy végig rajta, akkor nem ilyen kár keletkezik. 

– Furcsa, hiszen évtizedeken keresztül senki nem törődött az átkelővel, amit nem is lehet hídnak nevezni. Ha ez a vandálság nem történik meg, sokan nem is tudnak róla... – fakadt ki egy hozzászóló. 

A véleményt formálók közül többen is nosztalgiával gondolnak a kis Zagyva-hídra, melynek környékén gyermekként sokat játszottak. 

– Ez egy legendás híd, „megélt” vagy fél évszázadot, bírta a strapát – vélekedett egy férfi, aki egykor érparti gyerekként társaival ott horgászott. 

– Én is az Érparton nőttem fel, imádtuk ezt a fahidat. Fogjunk össze, és állítsuk helyre a családok, sétálók, futók számára! – javasolta egy hölgy. 

A bejegyzéshez egyebek mellett néhányan hozzáfűzték azt is, hogy az átkelő régóta veszélyes. Helyiek elmondása szerint évtizedekkel ezelőtt egy idős férfi készítette, akinek a tanyája a Zagyva túloldalán volt. 

A híd kezelése nem a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. feladatkörébe tartozik, mivel nem a városi Zagyván ível át. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések