A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marokkó csoportgyőztesként nyolcaddöntős


A marokkói labdarúgó-válogatott 2–1-re nyert a továbbjutási esélyeit már korábban elvesztő Kanada ellen a katari világbajnokság F csoportjának utolsó fordulójában.


F csoport 3. (utolsó) forduló:
Kanada–Marokkó 1–2 (1–2)

Doha, al-Tumama Stadion, 43 102 néző, v.: Raphael Claus (brazil)
gól: Nájef Aguerd (40., öngól), illetve Hakim Zijecs (4.), Juszef En-Neszjiri (23.)
sárga lap: Hoilett (7.), Osorio (26.), Adekube (45+2.), Vitoria (85.)

Marokkó a világbajnokság eddigi legnagyobb potyagóljával szerzett vezetést: a kanadai kapus, Milan Borjan jó ütemben futott ki a kapujából, de nem volt elég határozott, amikor a labdához ért, majd Hakim Zijecshez passzolt, aki köszönte szépen és a térfél közepéről az üres kapuba emelt.

A gól után az afrikai csapat visszahúzódott, és megelégedett a zárt védekezéssel, amelyből azonnal váltott gyors támadásra, amint alkalom kínálkozott rá. Egy ilyen akcióból aztán a félidő közepén megduplázta előnyét: Juszef En-Neszjiri kapott remek indítást Asráf Hakimitől, majd rúgta el a kapus lábai között a labdát.

A kanadai együttes a második gól után percekre elveszítette addigi lendületét, bár sok veszélyt az ellenfél kapujára azelőtt sem jelentett. A szünet előtti hajrában viszont Marokkó beszorult a saját térfelére, védelme sokszor vállalt be rizikós passzt, bár a szépítés végül nem egy ebből eredő hibából, hanem a vb első öngóljával jött össze Kanadának: Sam Adekube lövése irányt változtatott Nájef Aguerden, a vasárnapi rosszulléte után visszatérő Jásszina Bono kapus már nem tudott védeni.

A játékrészt En-Neszjiri les miatt meg nem adott találata zárta.

A második félidőben Marokkó a kapujától 30 méterre visszazárt, és mezőnyjátékosai a tizenhatosuk előtt tömörültek, így Kanada hiába birtokolta jóval többet a labdát, kevés veszélyt jelentette a kapura. Azt is csupán beívelésekből, mert akciói a mezőnyben rendre elhaltak a fegyelmezett marokkóiakon. A 71. percben hajszálon múlt a kanadai egyenlítés, egy szöglet után Atiba Hutchinson fejese a felső lécet találta el, ahonnan a labda kicsivel a gólvonal mögé pattant, de nem teljes terjedelmével, így nem volt gól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések