Hirdessen itt

Japán csoportgyőztesként vb-nyolcaddöntős


A japán labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte Spanyolországot a katari világbajnokság E csoportjának zárófordulójában, ezzel csoportelsőként jutott nyolcaddöntőbe, míg a spanyolok a második helyen mennek tovább.

E csoport, 3. (utolsó) forduló:

Japán–Spanyolország 2–1 (0–1)

al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 851 néző, v.: Victor Gomes (dél-afrikai)
gól: Doan Ricu (48.), Tanaka Ao (51.), illetve Álvaro Morata (11.)
sárga lap: Itakura (39.), Tanigucsi (44.), Josida (45.)

Nyomasztó spanyol mezőnyfölényt hozott az első félidő, amelyen gyorsan vezetést szerzett az európai együttes: Cesar Azpilicueta beadására remekül érkezett Álvaro Morata, magasra emelkedve öt méterről fejelt a japánok hálójába.

Három perc múlva egy véleményes találattal fordítottak is a japánok: már szinte elhalni látszott a japánok akciója, de két játékosuk is az alapvonalra vetődött, ahonnan egyiküknek, a szinten csereként pályára lépő Mitomának sikerült visszakanalaznia a labdát a kapu elé. Ott érkezett Tanaka, aki közelről combbal a kapuba sodorta a labdát. A játékvezető azután ítélte meg a gólt, hogy a videobírós ellenőrzés megállapította, hogy a beadás előtt nem volt kint a labda, bár elsőre úgy tűnt.

A japán fordítás után folytatódott az első félidő meddő spanyol mezőnyfölénye. Luis Enrique friss spanyol támadókat vetett be, de a hajráig nem volt benne a csapata játékában a gól, akkor pedig hiába akadtak lehetőségeik, azokból nem sikerült egyenlíteniük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések