A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarországot Orbán oroszbarát politikája miatt egész Európa megveti és lenézi


A LMBTQ párti geci-buta kamuteológus ismételten el kezdte osztani az észt.

„Maruzsa Zoltán, Pintér Sándor és Orbán Viktor a felelős ezeknek a pedagógusoknak a jogtalan, és így karácsony előtt rendkívül embertelen elbocsátásáért. Csupán azért, mert kiálltak a jogaikért, kiálltak az oktatási válság megoldásáért és kiálltak a gyermekeink jövőjéért! Vajon ezt a kegyetlenséget is a keresztény szeretet nevében tették, mint annyi minden mást? Őket vonta felelősségre Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója is a szerdai beszédében. És joggal. Itt most már egy kegyetlen hatalmi játszmáról van szó. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a végletekig önhitt és arrogáns, a saját hatalmától megrészegedett és azt semmilyen áron feladni nem akaró politika nyers bosszúhadjárata kezdődött el. S ők bizony a falig el fognak menni. Főleg most, hogy egyre súlyosbodik a gazdasági válság – bár arra persze van pénz, hogy Novák Katalin autóparkját most cseréljék le vadonatúj Porsche állományra, potom 200 millió forintért (!) – , hogy Magyarországot Orbán oroszbarát politikája miatt egész Európa megveti és lenézi, hogy nem fognak jönni az annyira biztosra vett EU-s pénzek: kell valaki, akin bosszút lehet állni. Kell valaki, akin a dühüket le tudják vezetni. Nem csupán a gyűlöletpolitika, hanem a dühből és hisztériából való politizálás nagymesterei is ők. Szóval el fognak menni a falig.

Erre egyetlen válasz lehetséges: a pedagógusoknak is el kell menniük a falig! Össze kell fogniuk, mégpedig minden eddiginél nagyobb mértékben, mert csak együtt lesznek képesek arra, hogy megvédjék a szakma becsületét, hogy diákjaiknak olyan modern és versenyképes tudást adjanak, amivel majd képesek lesznek újra felépíteni ezt az országot abból a romhalmazból, ami belőle hamarosan marad. Az oktatáson dől el a nemzet jövője. És ez most azon múlik, hogy az ország pedagógusai képesek lesznek-e kiállnak egymás mellett. Még akkor is, ha közülük sokan Fideszesek. Hiszen nekik is bele kell gondolniuk abba, ha most a magyar kormány aljas bosszúkampánya bedarálja a hősiesen – az ő jogaikért is (!) – harcoló kollegáikat, akkor azzal ők is veszítenek! Akkor is, ha látszólag megúszhatják. Ugyanis nem úszhatják meg! Hiszen, ha a társaik kidőlnek a sorból, s a tanári kar feleződik, akkor nekik kell majd a kirúgott tanárok munkáját is elvégezni. Ami a jelenleg is fennálló hatalmas tanárhiány mellett egyszerűen be fogja dönteni az egész oktatási szektort. Game over. Nagyon nem kellene ezt a pontot megvárni! Már csak önérdekből vezérelve sem! Most kellene nekik is kiállni! Mert csak együtt lesznek képesek elmenni a falig! És ha ez sikerül, akkor a hatalom meghátrál. És lesz változás, lesz jövő, s lesz boldog oktatás. Nem ezt szeretnék mindannyian?”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések