A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leesik az álla a lengyel Lidl áraitól, és ez nem a magyar áfakulcs miatt van


Kiderült: a lengyel Lidl boltok polcain sokkal több a lengyel termék, mint itthon a hazai. 

Lengyelországban, egészen pontosan Zakopanéban járt a Világgazdaság újságírója, ahol a cikk tanulsága szerint több magyar turistával is találkozott.

Mint a cikk tájékoztat, a legszembetűnőbb különbséget a hazai Lidlben 700 forintért kapható Pilos Edam sajtnál találták, amely 5 zlotyba, azaz (87 forintos árfolyamon számolva) mintegy 430 forintba került. Hasonló árakkal találkoztak a margarinoknál, amelyek itthon szintén 800-900 forintos sávban kaphatók. Mint írták:

1 kiló csirkeszárny 1131 forintba, a vöröshagyma 348 forintba, a szeletelt sertéskaraj pedig 957 forintba került kilónként.

A csirkemellből többféle is volt a pultban, a 40 zlotys, 3500 forintos mellett 20 zlotyért, tehát 1700-1800 forintért is vásárolhattak volna.

A Világgazdaság cikkében ugyanakkor aláhúzta: jól látható volt a lengyel Lidl termékkínálatában, hogy sokkal több a lengyel termék, mint az itthoni áruházakban a magyar.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések