A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, majonézes tojássaláta krumplival: isteni köret az ünnepi asztalra


A jól behűtött krumplis, majonézes tojássaláta tökéletes köret sültek mellé.


A majonézes, krumplis tojássaláta az egyik legfinomabb kísérője lehet a hagyományos ünnepi rántott pontynak vagy pulykasültnek. Készítsd el jó előre, hogy legyen ideje a hűtőben összeérnie az ízeinek.

Hozzávalók 6 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 8 tojás
👉 5 evőkanál tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 szál újhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára nagyjából húsz perc alatt. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Amikor készen vannak, szűrd le őket, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűlnek.

A tejfölt egy nagy salátástálban keverd simára a majonézzel, a citromlével, mustárral és a cukorral, sózd és borsozd meg, majd add hozzá a krumplit. A tojásokat pucold meg, szeleteld fel, és forgasd a krumplihoz. Az újhagyma zöld szárát karikázd fel, és szórd a saláta tetejére. Letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát, és hidegen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések