A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Körtés fordított torta darált dióval: egyszerű kevert tészta az alapja


A körtés fordított torta egyszerű kevert tésztából készül, amelyet joghurt lágyít.


A fordított tortával mindig garantált a siker, és nincs másképp ez ennél a diós-körtés változatnál sem. Úgy lesz a tészta igazán légies, ha a cukrot jó habosra vered a tojással: ehhez legalább három-öt percig kell a robotgép legmagasabb fokozatán keverni, amíg a térfogata megnő, és kifehéredik.

Hozzávalók 12 szelethez

👉 12 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg joghurt
👉 5 dkg darált dió
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg étcsoki
👉 3 keményebb körte
👉 2 tojás
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 vaj és cukor a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a cukorral. Ha már kifehéredett, add hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat. A lisztet keverd el a sütőporral és a darált dióval, majd folyamatos keverés mellett adagold a masszához. A csokit éles késsel vágd apróra, és fakanállal forgasd hozzá a tésztához.

A körtéket hámozd meg, felezd el, a magházukat vájd ki, és szeleteld fel őket tetszőleges alakúra. Egy tortaforma alját kend ki vajjal, szórd meg cukorral, oszd el rajta a körtét, majd kanalazd rá a tésztát. Told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha megsült, borítsd ki a formából, így a gyümölcs a tetejére kerül majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések