A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Késsel támadt néhai édesanyja élettársára


A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.


Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2022 októberében Z. Z. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A véletlenen múlt

– A vádlott közös háztartásban élt néhai édesanyja élettársával, a sértettel. A férfi szívességi lakáshasználóként befogadta egy régi ismerősét a feleségével együtt. 2021 áprilisában azonban a Z. Z. és a sértett összeszólalkozott, minek során a vádlott kést rántott és több alkalommal meg akarta szúrni a sértettet, aki puszta kézzel védte ki a támadásokat. A befogadott házaspár férfi tagja lökte el Z. Z.-t a sértett közvetlen közeléből, s ennek köszönhetően a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A támadott testtájékokra és az elkövetés eszközére tekintettel a vádlott cselekménye a sértett életének kioltására irányult, annak elmaradása csupán a másik férfi hatékony közbelépésén és a véletlenen múlt – derült ki elsőfokú bíróság által megállapított tényállásból.

Jogerős lett az ítélet

– Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön tárgyalta az ügyet. A dr. Háger Tamás vezette tanács a bűnösség és a büntetés tekintetében helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerős – tájékoztatta szerkesztőségünket Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések