A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsonyi halászlé skandináv módra: tejszínnel és lazaccal készül


A skandinávoknak is megvan a maguk karácsonyi halászleve: tejszínnel, lazaccal és garnélarákkal készül náluk az ünnepi fogás.


Ha idén karácsonykor valami újat készítenél, főzd meg a tejszínes, lazacos skandináv halászlevet! Aki egyszer kóstolta, csak lelkendezve tudja emlegetni akkor is, ha egyébként annyira nincs oda a halételekért. A lazac és a garnélarák aromáját sok zöldség, lágy tejszín és friss kapor teszi teljessé.

Hozzávalók

👉 50 dkg krumpli
👉 30 dkg lazacfilé
👉 25 dkg garnélarák
👉 5 dkg vaj
👉 3 babérlevél
👉 2 sárgarépa
👉 2 dl főzőtejszín
👉 1 l alaplé
👉 1 póréhagyma
👉 1 szál halványító zeller
👉 1 fehérrépa
👉 1 citrom
👉 1 csokor kapor
👉 1 evőkanál egész bors
👉 1 evőkanál szegfűbors (elhagyható)
👉 só

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A póréhagyma fehér szárát karikázd fel, add a vajhoz, és párold puhára. Közben a sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a halványító zellert tisztítsd meg és aprítsd fel. Add őket a megpuhult hagymához, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és nagyjából húsz perc alatt főzd őket puhára. Közben a lazacot kockázd fel. Amikor már megpuhultak, add a leveshez a lazacot és a rákokat, és további három perc alatt főzd őket is puhára. Végül öntsd fel tejszínnel, szórd meg aprított kaporral, facsard bele egy citrom levét, és melegítsd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések