A diós, kecskesajtos céklasaláta az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét.
Ez a gyönyörű és egészséges diós, kecskesajtos céklasaláta többek között a pácnak és az öntetnek köszönheti az ízeit. A zöldség kisütés után mézes pácban pihen egy darabig, tálaláskor pedig mustáros, narancsos öntetbe kell forgatni.
Hozzávalók 4 személyre
A céklához:
👉 4 cékla
👉 2 evőkanál balzsamecet
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
A páchoz:
👉 2 evőkanál almaecet
👉 1 narancs leve
👉 1 evőkanál méz
👉 2 evőkanál olívaolaj
Az öntethez:
👉 3 evőkanál almaecet
👉 2 evőkanál méz
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 kávéskanál magos mustár
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors
A tetejére:
👉 20 dkg kecskesajt
👉 10 dkg dió
Elkészítés:
A céklákat hámozd meg, és egyben hagyva helyezd el őket egy alufóliával kibélelt tepsiben. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg balzsamecettel és olívaolajjal, majd a tetjüket is csomagold alufóliába, és 220 fokon egy óra alatt süsd őket puhára. Amikor készen vannak, vedd ki, és hagyd kihűlni őket.
A páchoz keverd el a narancs kifacsart, átszűrt levét az ecettel, a mézzel és az olívaolajjal. A langyosra hűlt céklát vágd cikkekre, helyezd ebbe a pácba, és pihentesd benne legalább fél órát.
Közben az öntet hozzávalóit is keverd el egy tálban. Amikor a céklaszeleteket már jól átjárta a pác, halászd belőle ki őket, és tedd egy tálba. Forgasd össze az öntettel, a tetejét pedig szórd meg felaprított dióval és morzsolt kecskesajttal.
0 Megjegyzések