A juhtúróval töltött gombával alig van munka, miközben előételként vagy főfogásként is remekül működik.
A karakteres ízű juhtúró megosztó étel, de aki szereti, biztos, hogy gomba töltelékeként is szívesen fogyasztja majd. Nagy fejű darabokat válassz hozzá, amelyekbe könnyű belekanalazni a tölteléket. Még finomabb, ha a tetején reszelt sajt is pirul.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg juhtúró
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 8 nagy fejű gomba
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A gombák tönkjét vájd ki, a kalapokat alaposan mosd meg, törölgesd le, és szórd meg mindkét oldalukat meg sóval és borssal. A juhtúrót keverd egyneműre a tejföllel, forgasd össze kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel, és oszd el egyenként a gombafejekben. Az adagok tetejére tegyél egy-egy kis darabka vajat, szórd meg őket reszelt sajttal, és told az egészet 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a gomba megpuhul, a sajt a tetején pedig aranyszínűre pirul.
0 Megjegyzések