Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Jól megtömött almás, mákos rétes: ne spórold ki belőle a tölteléket


Ebben a rétesben két kedvenc töltelék is megfér egymás mellett: almás is, mákos is, és bolti tésztából is fantasztikus lesz.


Ha a kézzel nyújtott rétest túl macerásnak találod, vagy nincs több órád a sütikészítésre, használj bolti tésztát! A vékony lapok alatt megbújó töltelék igazi ízbomba, az alma és a mák mellett még mazsola is van benne. Fahéjjal megbolondítva tökéletes lesz a végeredmény.

Hozzávalók

👉 1 csomag réteslap
👉 1 kg alma
👉 1 db tojássárga
👉 10 dkg mazsola
👉 5 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál mák
👉 1 teáskanál fahéj
👉 zselmemorzsa
👉 olaj

Elkészítés:

A mazsolát áztasd annyi vízbe, amennyi ellepi. Az almákat hámozd meg, vágd kisebb darabokra, keverd össze a mákkal, a porcukorral, a fahéjjal és a mazsolával.

Egy konyharuhát spriccelj meg kevés vízzel, rakj rá három réteslapot, és mindegyiket kend meg olajjal. A hozzád közelebb eső szélére halmozz almás keveréket, majd szórd meg kevés zsemlemorzsával. Szorosan tekerd fel a konyharuha segítségével, és a végét hajtogasd be, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Kend meg a tetejét felvert tojással.

Rendezd a tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól ötcentis távolságra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve a tepsin hagyd langyosra hűlni, csak utána szeleteld fel. Porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések