A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Japán sajttorta vajas piskótából: a légiesen könnyű tészta a krémsajttól különleges


A japán sajttorta nem igazán emlékeztet a nálunk megszokott változatra, de ettől még isteni finom.


A japán sajttorta az európaitól eltérően vajas piskótából áll, amelyet a krémsajt tesz dússá és különlegessé. Ennél az édességnél főleg a sütés technikájára kell odafigyelni, hogy ne száradjon ki.

Hozzávalók 8 szelethez

👉 25 dkg krémsajt
👉 15 dkg cukor
👉 7 dkg liszt
👉 6 tojás
👉 6 dkg vaj
👉 1 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 dl tej
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval verd habbá, majd add hozzá a cukor felét, és így verd tovább, amíg szép fényes lesz. A krémsajtot melegítsd fel, hogy folyékony legyen, majd keverd habosra a tojássárgákkal, végül add hozzá a cukor másik felét is. A vajat olvaszd össze a tejjel, add a krémsajtos masszához, végül keverd hozzá a citrom levét és héját is. Forgasd össze a felvert tojáshabbal, végül szitáld hozzá a keményítővel elkevert lisztet is.

A masszát egyengesd el egy 18 centis, alufóliával kibélelt tortaformában. Állítsd egy nagy tepsibe, és önts alá annyi vizet, hogy a formának nagyjából a feléig érjen. Told 200 fokos sütőbe. Negyedóra elteltével vedd vissza a hőmérsékletet 140 fokra, és így süsd további 35 percig. Ekkor kapcsold ki a sütőt, és hagyd még benne pihenni húsz percig a tortát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések