A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét utcára vonultak a kommunista Törleyék és a szélsőbalos diákok


Szombat délután 5 órára tüntetést hirdetett a Klebelsberg Központ budapesti épülete elé a Törley Katalin vezette Tanítanék Mozgalom. Csupán néhány száz embert gyűlt össze az intézet előtt. 

„Van benzin? Van cukor? Van tojás? Van tanár?” – kezdte felszólalását a kommunista Törley Katalin.

„Nincs tanár, nincs jövő”, válaszolta a közönség.

Törley Katalin arról beszélt, hogy a tüntetés lényege, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy milyen "válságban van az oktatás ma Magyarországon". Majd azt is hozzátette, hogy a tüntetések folytatódnak jövő év elején. Beszéde végén megköszönte a szervezőknek a szervezést, és a jelenlévőknek, hogy eljöttek.


Törleyt a baloldali Pedagógusok Szakszervezetének képviselői követték,

„A szegénységet választják, azok, akik a tanári hivatást választják.”

- mondták.

„Ki fognak holnap tanítani? – kérdezzük meg hangosan a kormánytól!” – tették hozzá a balos szakszervezet képviselői, majd együtt skandálja a tömeg velük azt, hogy „nincs tanár, nincs jövő”. Arra kérték ezután a képviselők a tüntetőket, hogy hangosan skandálják velük együtt, hogy a kormány is meghallja: „nem félünk, nem hagyjuk, folytatjuk.”


A baloldali felforgatók szerint „szintet lépett Orbán Viktor és szintet lépett Pintér Sándor is”, mert bár korábban azt mondták, aki a polgári engedetlenkedést választja, „annak nem eshet baja”.

„Megtizedelik a tanárokat. Random választottak ki nyolc tanárt, akit kirúgnak”.

Felszólították továbbá a szülőket, hogy a sztrájknapokon ne küldjék be a gyerekeket az iskolába, a tanárokat pedig arra, hogy „vegyék komolyan a sztrájkot”. Jövő hét csütörtökön nyolc órára általános sztrájkot hirdettek, „mindenki álljon le”, mondták.

December 8-ra újabb sztrájkot, 9-re pedig újabb tüntetést hirdettek. Őket egy Karinthyba járó szülő követte, aki arról beszélt, hogy

„Ezeket a tanárokat, akiket kirúgtak, a diákoknak szüksége van.” 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések