A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fittyet hány az ársapkára Putyin, dézsából önti az olajat a világra


Az OPEC-országok jelentősen csökkentették az olajkitermelésüket, Oroszország ehhez képest egyedül novemberben több millió hordónyit termelt. 

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) a Bloomberg felmérése szerint mintegy napi 1 millió hordóval mérsékelte az olaj kitermelését. Mint a lap említi: a csoportot vezető Szaúd-Arábia haragos tekinteteket váltott ki az Egyesült Államok részéről, amikor az arab ország először bejelentette a kitermelés csökkentésére vonatkozó terveket

A 23 országot tömörítő csoport olajexportja napi 361 ezer hordóval csökkent, ezt azonban lényegesen ellensúlyozta, hogy közben Oroszország két kézzel nyitotta meg az olajcsapokat – derül ki a Kpler Ltd. energiaelemző cég adataiból. 

Moszkva novemberben nyolc hónapos csúcsra, napi 10,9 millió hordóra növelte az olajkitermelést”

– írja a lap. 

Az OPEC+ tagjai vasárnap ülnek össze, hogy felülvizsgálják a 2023 elejére vonatkozó termelési politikát. Bár az orosz olajáradat ütközik a csoport kínálatot szűkítő törekvésével, a Bloomberg szerint uniós ársapka bevezetésével apadhat az orosz kitermelés is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések