A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illatos sült csirkeszárnyak sörös-narancsos pácban: a bőre ropogós, a hús belül omlós


A sörös-narancsos pácban sült csirkecombok illatosak, ropogósak, és nagyon jó a kezedbe véve falatozni őket.


A sörös-narancsos csirkeszárnyak tökéletesek arra az esetre, ha kevés munkával szeretnéd valami igazán izgalmassal meglepni a családodat vagy a vendégeidet. Tepsiben, kevés zsiradékkal sül, így a gyomrot sem terheli meg. Mártogatóssal vagy sült krumplival kínálva fenséges.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2.5 dl sör
👉 1.5 kg csirkeszárny
👉 1.5 narancs leve és reszelt héja
👉 1.5 teáskanál só
👉 1 evőkanál méz
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 késhegynyi cayenne-bors
👉 bors

A mázhoz
👉 1 evőkanál méz
👉 0.5 narancs leve

Elkészítés:

A páchoz a sört keverd el a narancs reszelt héjával és kifacsart levével, a sóval, a mézzel, az olajjal, a Cayenne-borssal és egy kevés őrölt borssal. Fektesd a csirkeszárnyakat ebbe a keverékbe, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is. A pácolási idő leteltével helyezd el a szárnyakat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Közben a mázhoz keverd össze a mézet a narancslével. A fél óra elteltével vedd ki a tepsit a sütőből, és kend meg a húst a mázzal. A sütő hőmérsékletét csavard fel 200 fokra, és tedd vissza a csirkeszárnyakat további tíz percre, amíg a máz szép fényesre sül rajtuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések