A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lesz tökéletes a párolt lila káposzta: mennyei köret bármilyen sült mellé


Főleg kacsa mellé ideális választás a párolt lila káposzta, de bármilyen sültet feldobhatsz vele.


A párolt lila káposzta elmaradhatatlan köret liba- és kacsasült mellé, de egy ropogós sült csirkecombot vagy malacpecsenyét is feldobhatsz vele. A legfinomabb ízek titka a karamellizált cukros alap, erre tedd utána a többi hozzávalót.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 dl víz
👉 2 dl vörösbor
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 teáskanál vörösborecet
👉 2 babérlevél
👉 1 fej lila káposzta
👉 2 vöröshagyma
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A káposzta torzsáját vágd ki, majd a zöldséget vágd vékony csíkokra. Sózd be, hagyd állni fél órát, majd nyomkodd ki a levét.

A cukrot száraz fazékban kis lángon olvaszd karamellszínűre nagyjából negyedóra alatt. Add hozzá az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a kinyomkodott káposztát, szórd meg borssal, őrölt köménnyel, öntsd fel vízzel és vörösborral, tedd bele a babérlevelet, és fedő alatt kezdd el párolni. Időnként keverd meg. Nagyjából fél óra múlva megpuhul a káposzta, ekkor forrald le róla a levet, keverd el ecettel, és szükség szerint sózd még utána.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések