A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így lesz a legfinomabb a fokhagymás oldalas: eddig süsd, hogy igazán jó legyen


Ha így készíted a fokhagymás oldalast, a tiéd lesz a legfinomabb.


A legfinomabb fokhagymás oldalas titka a hosszú sütési idő: alacsony hőmérsékleten sül a sütőben akár öt óra hosszát is. Nem hiányozhat mellőle a vele együtt zsírban pácolódott hagyma sem: ettől lesz igazán jó, ízletes szaftja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 kg sertésoldalas
👉 4 evőkanál zsír
👉 2 hagyma
👉 2 teáskanál köménymag
👉 1 fej fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az oldalast éles késsel szabadítsd meg a hártyáitól, majd dörzsöld be sóval, borssal és köménymaggal. A hagymát cikkezd fel, a fokhagymát pucold meg, de a gerezdeket hagyd egyben. Egy tepsit alaposan kenj ki zsírral. Oszd el rajta a hagymacikkek felét, fektesd rá a húst, szórd meg fokhagymával és a hagyma másik felével, és alufóliával letakarva told 120 fokos sütőbe. Öt óra alatt a hús vajpuhára sül. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, a hőmérsékletet tekerd fel 200 fokra, és így pirítsd további fél órát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések