Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz finom és pergős a bulgur - Egészséges és változatos köret kevés munkával


A finom, pergős bulgur készítése egyáltalán nem bonyolult, és változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.


A finom, pergős bulgur készítése szinte gyerekjáték. Maga a bulgur a Közel-Keleten nagyon népszerű. Búzaszemekből állítják elő, amelyeket, kiszárítanak és feldarabolnak, ezért hívják más néven búzatöretnek is. Nálunk inkább a világos változata kapható, de létezik egy sötétebb típus is, amelynek erősebb, diós aromája van.

Hozzávalók 4 személyre

👉 2 csésze víz
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 csésze bulgur
👉 1 teáskanál ételízesítő
👉 1 nagy csipet só

Elkészítés:

A bulgurt tedd meleg olajba, sózd meg, és pirítsd kevergetve három-négy percig. Ettől adja majd jól ki az ízét. Öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, adj hozzá egy kevés adalékanyag-mentes ételízesítőt, forrald fel, majd tedd a lángot takarékra, és fedd le a lábost. A lehető legkisebb lángon rotyogtatva hagyd, hogy a bulgur negyedóra alatt az összes vizet magába szívja. Mivel kevés benne a keményítő, nem ragad össze, mint a rizs, és változatos, egészséges köret.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések