A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így kerüld el a plusz kilókat karácsonykor


Az ínycsiklandozó karácsonyi ételek és sütemények közepette hajlamosak vagyunk kipukkadásig tömni magunkba a finomságokat. 

Aztán az ebéd végén a fél család bűnbánóan, kigombolt nadrággal piheg a nappaliban és azt hajtogatja “nem kellett volna ennyit enni”. Az ünnepi időszaknak viszont nem szabad az önostorozásról szólnia! Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal a karácsonyi fogásokat sokkal egészségesebben is elkészítheted, így pedig bűntudatmentesen telhetnek az étkezések!

1. Tervezz okosan a köretekkel!

Reformáld meg a köreteidet és válassz inkább lassú felszívódású szénhidrátokat! A barnarizs például magasabb rosttartalommal rendelkezik, ezáltal sokkal lassabban hasznosul a szervezetben és jobban eltelít. A krumplit lecserélheted különböző zöldségekre: a sütőben sült fűszeres cékla, répa, cukkini, padlizsán, édesburgonya keveréke amellett, hogy elképesztően finom, sokkal egészségesebb is!

2. Iktasd ki a cukrot, használj édesítőket!

A lelkednek és a testednek is sokat segíthetsz, ha cukormentesen készíted a karácsonyi süteményeket. Különböző természetes vagy mesterséges édesítők használatával kalóriaszegényebb desszerteket szolgálhatsz fel a vendégeid számára! Online rengeteg cukormentes süti receptet találsz, melyek semmivel sem nehezebbek, mint a cukros változatok!

3. Válassz alternatív liszteket a sütikhez!

A fehér liszt helyett használj alternatív megoldásokat: a teljes kiőrlésű lisztek, a tönkölybúza liszt, a zabliszt vagy a rizsliszt is jó választás lehet a sütemények alapjának! Az elkészítésük semmiben nem tér el, a tested viszont megköszöni majd az ünnepek végén!

+1 Ügyelj az (alkoholmentes) folyadékbevitelre!

Az egészséges ételek mellett ügyelj a megfelelő folyadékbevitelre a karácsonyi időszakban, hiszen a méregtelenítésben nagy szerepe van a folyadékfogyasztásnak! Igyál legalább 2-3 liter vizet egy nap! Különösen figyelj oda, ha alkohol is kerül a poharadba!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések