A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holoda Attila: Semmi közük a szankciónak ehhez a kormányzati intézkedéshez


Az ellenzék házi energetikai szakértője szerint a brüsszeli döntés nem áremelkedést, hanem pont árcsökkenést okozott.

Holoda Attila energetikai szakértő szerint a hazai olajvállalat továbbra is az orosz vezetékes olajból látja el az országot, ezt pedig eddig is olcsóbban kaptuk, magyarázata szerint a kormány indoklása sántít, úgy fogalmazott az Indexnek, hogy a kedd esti bejelentés kiemelten pozitív fejlemény, szerinte látszott, hogy képtelenség tartani az ellátásbiztonságot.

Akkora pánik alakult ki, hogy olyanok is elkezdtek benzint felvásárolni, akiknek nem volt rá szükségük”

– jelezte, majd úgy folytatta, a hazai helyzet olyan szintre súlyosbodott, hogy importőrökre is szükség volt az ellátás biztosítása érdekében, szerinte a benzinárstop megszüntetésével visszaesik a pánikfelvásárlás. A volt államtitkár szerint másfél hónap kell, mire egyre tud állni a hazai üzemanyagimport. 

A kormány magyarázatát, miszerint a szankciók miatt kell kivezetni az ársapkát Holoda nem fogadta el, azt mondta semmi közük nincs a szankcióknak a kormányzati intézkedéshez, véleménye szerint 

a brüsszeli döntés nem áremelkedést, hanem pont árcsökkenést okozott, hiszen kedden 5 dollárt esett az olaj ára a tőzsdén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések