A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hét fiatal megszökött egy milánói börtönből, a rabok több cellát is felgyújtottak


Hét rab megszökött vasárnap délután a milánói Cesare Beccaria fiatalkorúak börtönéből, az elítéltek tiltakozásul több cellát felgyújtottak, jelentette a helyszínre vonuló tűzoltóság. 

A szökevények a börtönben folyó felújítási munkákat használták ki, az udvaron kibontottak egy kerítést, majd átmásztak rajta, írja a La Reppublica. A fogvatartottak állítólag akkor léptek akcióba, amikor egyetlen őr felügyelte őket, aki nem figyelt eléggé. A börtönben tartózkodott az igazgatóhelyettes is, akit nem sokkal fél öt előtt riasztottak, bár kezdetben úgy tűnt, hogy csak egy ember lépett meg.

A börtönőrök a rendőrséggel együtt megkezdték a keresést, a hét rab közül kettőt már sikerült elfogniuk. „Most a szökevények elfogása az elsődleges – mondta Donato Capece, a börtönőrök szakszervezetének főtitkára –, de ez a súlyos incidens is rávilágít arra, milyen körülmények között kell dolgozniuk az őröknek nap mint nap”.

Mattaeo Salvini miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy értetlenül áll a történtek előtt, és fokozott figyelemmel követi a fejleményeket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések