A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Héjában sült svéd krumpli fűszervajjal: akár ünnepi köret is válhat belőle


A fűszervajas svéd krumpli nagyon egyszerűen készül, és kedved szerint ízesítheted.


Főételnek vagy köretnek is tökéletes választás a svéd krumpli, amely Hasselback-módra bevagdosva, sok-sok fűszervajjal együtt sül. Legjobb sárga burgonyát választani hozzá, annak ugyanis tökéletesen ehető a héja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg vaj
👉 4 nagy krumpli
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A vékony héjú sárga krumplit mosd alaposan meg, de meghámozni nem szükséges. Egy éles késsel sűrűn vagdosd be őket nagyjából a közepükig, majd helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben. A vajat olvaszd fel, ízesítsd fokhagymaporral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal, és a felével jól kend le a krumplikat. Told 190 fokos sütőbe 40 percre. Ekkor vedd ki, locsold meg a vaj másik felével, és tedd vissza a sütőbe további 20 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések