A héjában sült krumplit számtalan módon variálhatod: baconnel és sajttal megtöltve szerény, mégis nagyon finom.
Az egyszerű vacsorák koronázatlan királya a héjában sült krumpli, ami baconnel és sajttal megtöltve is nagyon kiadós és finom. Jó sok tejföllel megpakolva és újhagymakarikákkal megszórva lesz az igazi.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg tejföl
👉 15 dkg füstölt sajt
👉 10 dkg bacon
👉 4 nagy krumpli
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 csokor újhagyma
👉 só
Elkészítés:
A krumplikat mosd alaposan meg. Vágd őket hosszában félbe, szórd meg sóval, locsold meg olívaolajjal, tekerd a darabokat alufóliába, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Közben a bacont kockázd fel és egy serpenyőben pirítsd meg, a sajtot reszeld le, az újhagymát karikázd fel, a tejfölt pedig keverd el a zúzott fokhagymával.
A megsült krumplikat vedd ki a sütőből, hagyd őket a fóliában pihenni még tíz percig, majd csomagold ki, és kapard ki a belsejüket. A főtt krumplibelet keverd el a fokhagymás tejföllel és egy kevés reszelt sajttal, és töltsd vissza a burgonyákba. Szórd meg a baconnel, és az újhagymával, fedd be reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe tíz percre, amíg a teteje megpirul.
0 Megjegyzések