A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálra vert egy idős embert Kőbányán, most emeltek vádat a férfival szemben


A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 44 éves férfival szemben, aki 2020 júniusában egy kőbányai lakásban, egy vita után brutálisan és kitartóan bántalmazta időskorú ismerősét, aki elhúzódó szenvedést követően a helyszínen életét vesztette.


A vádirat szerint a vádlott élettársa 2020 májusától albérletben lakott a 77 éves sértett X. kerületi lakásában, ahol a vádlott is többször járt, ezért ismerte az idős férfit. A nőnek rendszeresek voltak a konfliktusai a bérbeadójával, amiről az elkövető tudott, ezért haragudott a sértettre.

A férfi 2020. június 28-án, reggel, a X. kerületi lakáshoz ment, ahol ekkor a sértett egyedül tartózkodott. A lakásban a két férfi beszélgetett, a vádlott közben alkoholt fogyasztott, amelynek hatására felerősödtek benne a sértettel szembeni indulatok. Ez odáig fajult, hogy az elkövető veszekedett, majd végül rátámadt az időskorú férfira, akit ezt követően elhúzódóan, brutálisan és kitartóan bántalmazott, főleg ököllel, egy fahasábbal, és más kemény tárggyal.

A férfi pár órával később ideiglenesen felhagyott a bántalmazással, magához vette a sértett - egyébként már korábban letiltott - hitelkártyáját, amivel egy közeli dohányboltban sört és cigarettát próbált vásárolni. A dohánybolti eladónak gyanús lett a véres ruhájú, zavartan viselkedő férfi, ezért nem hagyta jóvá a kártyás fizetést. Ezt követően a vádlott egy készpénzkiadó automatához ment, ahol a sértett kártyájával 5.000 forintot próbált meg felvenni, az automata azonban a kártyát - a korábbi letiltás okán - bevonta.

Ezután a vádlott visszatért a sértett lakásába, ahol tovább folytatta az idős férfi bántalmazását. Az egyik lakó jelzésére a társasház gondnoka felment a lakáshoz, és a nyitott ajtón benézve látta, amint a vádlott bántalmazza az akkor már földön fekvő sértettet. A gondnok hívására kiérkező rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták.

A sértett a nagy erejű, elhúzódó, a testének nagy részére kiterjedő bántalmazás következtében a helyszínen meghalt, az életét semmilyen orvosi beavatkozás nem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség a 44 éves férfit különös kegyetlenséggel, idős személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések