Sok családban elképzelhetetlen a karácsony rántott ponty nélkül. Így készítheted el tökéletesre.
A tökéletes karácsonyi rántott ponty titka a jó minőségű hal. Érdemes a pontyot filézve vásárolni, így elkerülheted a szálkákból származó kellemetlenségeket, baleseteket, és gyerekeknek is nyugodtabb szívvel adható így.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg liszt
👉 30 dkg zsemlemorzsa
👉 8 szelet pontypatkó
👉 5 tojás
👉 só
👉 bors
👉 1 l olaj a sütéshez
👉 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A pontyszeleteket két-három milliméterenként irdald be, majd szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Tovább ne, mert ha sokáig áll a sóban, kiszárad. A pihentetés után a szokásos módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és oldalanként három perc alatt süsd ki a halszeleteket. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald majonézes salátával, és facsarj rá citromlevet.
0 Megjegyzések