A tejbegrízes alappal készült szilvás torta tésztájába túró is kerül.
Finom szilvás tortát készíthetsz, ha alapnak sűrű tejbegrízt főzöl, és így sütöd ki a sütit. Még szaftosabb lesz a tészta, ha túrót is teszel hozzá.
Hozzávalók 12 szelethez
👉 15 dkg túró
👉 15 dkg szilva
👉 5 dl tej
👉 4 evőkanál gríz
👉 2 dkg vaj
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tejet a vaníliás cukorral tedd fel főni. Amikor felforrt, vedd lejjebb a lángot, add hozzá a grízt, és főzd addig, amíg kicsit besűrűsödik. Nem baj, ha egy kicsit híg marad, mert amíg hűl, duzzadni fog benne a gríz. Még melegen keverd hozzá a vajat is.
Amíg a tejbegríz hűl, a szilvákat mosd meg, magozd ki, és vágd félbe. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, a sárgáját keverd habosra a cukorral. A kihűlt tejbegrízhez add hozzá a villával összetört túrót, a cukros tojássárgát, végül óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tojáshabot is. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, rakd ki a tetejét szilvával, és 180 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát, amíg a teteje szép piros lesz, és a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha elkészült, várd meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteld, A tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.
0 Megjegyzések