A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyors, tárkonyos lencseleves tejfölösen: fillérekből kész van, és nagyon kiadós


A tárkonyos lencseleves sok zöldséggel és tejfölös habarással fő.


A tárkonyos lencseleves ideális választás arra az esetre, ha lencsét szeretnél enni, de nincs időd órákat várni arra, hogy puhára főjön a bele való füstölt hús. Ez a leves egyszerű zöldségalapléből készül, és tejfölös habarás sűríti. A citrom azonban ebben az esetben is elhagyhatatlan.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg lencse
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 babérlevél
👉 2 dl tejföl
👉 1.5 l alaplé
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 sárgarépa
👉 1 fehérrépa
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál tárkony
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A lencsét előző este öblítsd le és áztasd be. Másnap kevés olajon fonnyaszt meg az apróra vágott hagymát. Közben a répákat pucold meg és szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldségeket, együtt pirítsd néhány percig, majd húzd le a tűzről, és hintsd meg pirospaprikával. Add hozzá a lencsét, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a bele a babérlevelet, és forrás után kis lángon 30-40 perc alatt főzd puhára.

Amikor a lencse már megfőtt, a tejfölt keverd el a liszttel és egy-két evőkanállal a főzőléből. Ezzel sűrítsd be a levest. Ha kézi habverővel kevergeted, nem lesz csomós. A végén add hozzá a tárkonyt  és ízlés szerinti mennyiségben citromlevet is, majd forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések