A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyönyörű sütőtökös brownie márványos mintával: így készítve lesz a legszebb


A márványos sütőtökös brownie nemcsak finom, hanem gyönyörű is.


Hamisítatlan télies hangulatú édesség a márványos sütőtökös brownie, amit a karácsonyi fűszerek tesznek igazán illatossá. A tököt felhasználás előtt süsd meg, így jobban kijönnek az ízei.

Hozzávalók

👉 22.5 dkg vaj
👉 15 dkg sült sütőtök (héjával együtt mérve 40 dkg)
👉 15 dkg liszt
👉 12 dkg cukor
👉 10 dkg étcsoki
👉 5 tojás
👉 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál őrölt fahéj
👉 0.5 teáskanál őrölt szegfűszeg
👉 0.5 teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:

A tököt mosd meg, a magjait kapard ki, héjával együtt vágd cikkekre, és 200 fokos sütőben egy óra alatt süsd puhára. Ha kész, a húsából 15 dekát kaparj ki, pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és várd meg, amíg kihűl.

Húsz deka vajat olvassz össze az étcsokival, a cukorral, a kakaóporral és a fűszerekkel. Kevergesd addig, amíg a cukor és a kakaó is felolvad benne, majd ezt is tedd félre kicsit hűlni.

A tojásokat keverd csomómentesre a sütőporral elkevert liszttel. A tojásos liszt nagyjából egynegyedét keverd el a sütőtökpürével, a többihez dolgozd hozzá a vajas keveréket. A csokis masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. A visszamarad két és fél deka vajat is olvaszd fel, és add a sütőtökös részhez. Kanalazd a csokis tészta tetejére, majd hurkapálcával vagy késsel rajzolj bele márványos mintát. Ha már szép a mintája, told 180 fokos sütőbe 25-30 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések