A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyerekeket fosztott ki a rém: vádat emeltek az öltözőkre szakosodott tolvaj ellen – videó


A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett, 53 éves férfival szemben, aki idén január és május között sorozatjelleggel lopott értékeket elsősorban budapesti sportlétesítmények és iskolák öltözőiből.


Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek. A vádirat szerint a vádlott XIV. és IV. kerületi sportlétesítmények öltözőiből, de általános iskolai és uszodai öltözőkből is lopott, elsősorban pénztárcákat – több esetben személyes okmányokkal, bankkártyákkal együtt –, valamint mobiltelefonokat, táskákat, kabátot. Volt olyan is, hogy egy öltözőszekrénynek támasztott rollertől fosztotta meg a tulajdonosát – derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

A férfi két budapesti színházból és egy hostel szobájából is lopott irattárcát, táskát, laptopot és más értékeket.

A vádlott a sértettektől ellopott bankkártyákkal több esetben vásárolt budapesti, illetve Dunakeszin lévő dohányboltokban, alkalmanként több ezer forint értékben. A bűncselekményekkel okozott kár összesen mintegy 1 800 000 forint.

Az ügyészség az 53 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli, üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal, több esetben közokirat, illetve készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások bűntettével vádolja.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyhöz kapcsolódó ipari kamerás felvétel első részében az látható, hogy a vádlott egy újpesti sportlétesítményben több öltöző ajtajára is rányit, míg végül az egyik ajtót nyitva találja, ezért oda bemegy, majd onnan egy mobiltelefont tulajdonít el. A felvétel második részében a vádlott az egyik eltulajdonított bankkártyával egy dohányboltban vásárol.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések