Hirdessen itt

Fantasztikus bögrés túrótorta gyümölcsökkel: a tészta és a krém is pofonegyszerű


A bögrés túrótortát bármilyen gyümölccsel díszítheted. Szezonon kívül konzerv is tökéletes hozzá.


Ez a bögrés túrótorta egyszerű kevert tésztából készül, amelynek a tetején lágyan oszlik el a túrókrém. Nyáron friss, télen konzervgyümölcsökkel díszítheted, a déligyümölcsök pedig minden évszakban jól mennek hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához
👉 3 tojás
👉 2 bögre liszt
👉 1 bögre porcukor
👉 1 bögre tej
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 bögre olaj

A tetejére
👉 50 dkg túró
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 tojás
👉 1 doboz őszibarackkonzerv
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tésztához a cukrot keverd habosra a tojásokkal, és öntsd fel az olajjal. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral. A tejjel felváltva adagold a tojásos részhez, keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. A túrót villával törd össze, keverd el a tojással és a vaníliás cukorral, és oszd el a tészta tetején. A barackkonzervet csepegtesd le, a gyümölcsöt szeleteld fel, és ezzel díszítsd a sütit. Told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a túró a tetején szép színt vesz fel. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések