A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen


A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásványvíztől levegős.


A fahéjas bundában sült almakarikák olcsók, elképesztően finomak, és egyszerűen el is készítheted őket. A gyümölcs bundája sűrű palacsintatészta, amit kedved szerint fűszerezhetsz. A bunda serpenyőben sül illatosra és ropogósra.

Hozzávalók 4 személyre

Az almához
👉 2 nagy alma
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál kristálycukor
👉 0.5 mokkáskanál fahéj
👉 pár csepp citromlé
👉 olaj a sütéshez

A tésztához
👉 10 dkg liszt
👉 2 teáskanál cukor
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 0.75 dl szénsavas ásványvíz
👉 0.75 dl tej

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházukat szúrd ki, a gyümölcsöt szeld egy centi vastag karikákra, és locsold meg pár csepp citromlével, hogy meg ne barnuljon. A tészta hozzávalóit keverd el. A serpenyőben kezdd el felforrósítani az olajat. Az almakarikákat forgasd meg először lisztben, utána fahéjas cukorban, végül mártsd bele a sűrű tésztába, és a forró olajban oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések