Ha hamar szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni, ami után mosogatni sem kell túl sokat, ezt a zölborsós-gombás tésztát neked találták ki.
A zöldborsós-gombás tészta szezontól és a kedvedtől függően akár más összeállításban is készülhet. A lényege a zöldség, az illatos gomba és sűrű, tejszínes szósz. Lehetőleg magas zsírtartalmú habtejszínt válassz hozzá, attól lesz jó krémes.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg farfalle (vagy más száraztészta)
👉 20 dkg zöldborsó
👉 20 dkg gomba
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 hagyma
👉 1 dl habtejszín
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 mokkáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és egy nagy lábosban vagy tepsiben olajon párold üvegesre. A gombát addig szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a gombát, a borsót, a nyers tésztát, ízesítsd oregánóval, kakukkfűvel, Cayenne-borssal, sóval és borssal, és öntsd fel bő egy liter vízzel. Nagy lángon forrald fel, majd vedd a hőt közepesre, és fedő nélkül főzd nagyjából tíz percig, amíg a tészta megpuhul, és a vizet nagyjából magába szívja. Ekkor öntsd fel tejszínnel, és keverd el a reszelt sajt felével. Forralj rajta egyet, és tálalhatod. A reszelt sajt másik felét a tányérokon szórd rá.
0 Megjegyzések