A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű kávés kuglóf kevert tésztából: fényes csokimáz borítja a tetejét


Ez a kevert kuglóf kávés tésztából készül, a tetejére pedig vajtól fényes csokimáz kerül.


A kávés kuglóf lelkét a különleges tészta mellett a fényes, édes csokimáz adja meg. Egyszerű kevert tésztából készül, amelybe a kevés erős feketekávé mellé sűrű görög joghurt is kerül.

Hozzávalók 12 szelethez

A kuglófhoz
👉 35 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 25 dkg görög joghurt
👉 20 dkg vaj
👉 4 tojás
👉 4 evőkanál instant kávé
👉 1 csipet só
👉 1 csomag sütőpor
👉 0.5 dl forró víz
👉 vaj a forma kikenéséhez

A csokimázhoz
👉 10 dkg porcukor
👉 8 dkg vaj
👉 3 evőkanál kakaópor
👉 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A kuglófhoz a vajat olvaszd fel. A tojásokat keverd habosra és világosra egy csipet sóval és a cukorral, add hozzá a görög joghurtot, a forró vízben feloldott kávét és az olvasztott vajat. A lisztet keverd el a sütőporral, szitáld a masszához, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy kuglófformát kenj ki vajjal, öntsd bele a tésztát, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd még fél órát. Amikor készen van, borítsd ki a formából, így hagyd kihűlni.

A csokimázhoz a cukrot és a kakaót egy kis lábosban keverd el. Add hozzá a tejet és a felkockázott vajat, és kis lángon főzd össze, amíg a vaj elolvad, és az szósz egyneművé válik. Még forrón öntsd a süti tetejére, várj, amíg megszilárdul, és csak utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések