Télen is készíthetsz gyümölcsös édességeket: a kakaós-meggyes kevert süti befőttből készül.
A kevert süti a kezdő szakácsok legjobb barátja, kakaós-meggyes változatban pedig tényleg mindenkinek ízlik. Szezonon kívül befőttből készítsd, így a magozással sem kell már bajlódnod. A befőtt lehet sima vagy akár rumos meggy is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 25 dkg meggybefőtt
👉 6 dkg vaj
👉 2.5 dl tej
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 tojás
👉 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A cukrot robotgéppel keverd habosra a vajjal és a tojással. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el a sütőporral és a kakaóval, és a tejjel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Keverj belőle csomómentes tésztát. A meggyet csepegtesd le, és forgasd a tésztához. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.
0 Megjegyzések