Ha szereted az egészben sült fasírtot, készítsd el szicíliai módra fűszerekkel és sajttal!
A szicíliai fasírt hasonlít a nálunk megszokotthoz, de több fűszerrel készül, a belsejét pedig reszelt sajt teszi különösen lággyá. Sütheted őzgerinc- vagy kenyérformában, de téglalap alakúra formázva egyszerű tepsiben is tökéletes lesz. Úgy az igazi, ha friss bazsalikomleveleket is teszel a tekercsbe, ez adja ugyanis meg az illatát.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg darált marhahús
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 10 bazsalikomlevél
👉 8 dkg zsemlemorzsa
👉 2 tojás
👉 1 hagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom (7 g)
👉 1 mokkáskanál bazsalikom
👉 1 mokkáskanál oregánó
👉 1 mokkáskanál kakukkfű
👉 1 mokkáskanál fokhagymapor
👉 1 mokkáskanál pirospaprika
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát tisztítsd meg, aprítsd fel, és serpenyőben kevés olajon párold őket puhára. Közben a zsemlemorzsát keverd el a fűszerekkel, add hozzá a húst, a tojást, a paradicsompürét, öt deka sajtot, végül a puha hagymás-paprikás keveréket. Sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és dolgozd jól össze.
Egy deszkán vagy egy tálon formázz téglalapot a húsos masszából. Szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, fedd be bazsalikomlevelekkel, tekerd fel, a végeit zárd össze, és helyezd el egy formában vagy egy tepsiben. Told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg pirosra sül.
0 Megjegyzések