A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dróntámadás érte az oroszországi Kurszk repülőterét


Oroszország: UAV támadás következtében kigyulladt egy olajtározó a kurszki repülőtér környékén. 

Egy drón támadott meg egy repülőteret Kurszki területen - közölte Roman Sztarovoit kormányzó a Telegram-csatornáján.

"Egy olajszállító tartályhajó kigyulladt a kurszki repülőtér közelében egy dróntámadás következtében. Nem voltak áldozatok. A tüzet megfékezték. Minden különleges szolgálat dolgozik a helyszínen" - írta.

A kurszki repülőtér február 24. óta nem fogad és nem indít polgári repülőgépeket, ott, valamint tíz másik dél- és közép-oroszországi repülőtéren is korlátozott repülési rend van érvényben.

Egy nappal korábban ukrán fegyveresek katonai repülőtereket próbáltak megtámadni Szaratov és Rjazán térségében.

A védelmi minisztérium szerint szovjet gyártmányú drónokat használtak, de az orosz légvédelem légvédelmi eszközökkel lelőtte az alacsonyan repülő drónokat.

A támadásban a műszaki személyzet három katonája meghalt, négy másik pedig megsebesült. Két repülőgép burkolata kisebb sérüléseket szenvedett.


A hadsereg hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim ezzel a támadással az orosz nagy hatótávolságú repülés harci munkáját próbálta megzavarni. Ez azonban nem akadályozta meg az orosz hadsereget abban, hogy nagyszabású csapást mérjen az ukrán katonai parancsnoki rendszerre és a kapcsolódó védelmi létesítményekre. Mind a 17 kijelölt létesítményt találat érte, és a csapás megzavarta a csapatok és a külföldi fegyverek vasúti szállítását a harcoló területekre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések