A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

444 tegnap: Ukránok lelőtték az orosz rakétákat - Ma: napokig nem lesz áram Kijevben


A bugyuta banda nem tud józan következtetéseket levonni. 

Vészhelyzeti áramszüneteket rendeltek el Ukrajnában az elektromos hálózat védelmében, hogy a hétfői orosz rakétatámadások miatti áramingadozások ne károsítsák azt. Ennek következtében a hatóságok tájékoztatása szerint a kijevi régióban napokig áram nélkül maradhat a fogyasztók fele.

Az oroszok hétfőn újra rakéták tucatjait lőtték ki az ukrán infrastruktúrára - illetve ezen fegyvereik viszonylagos pontatlansága miatt olykor-olykor lakóházakra, mint például Zaporizzsja városában, ahol több lakóépületet is találat ért. Írják ma az ukrán propaganda-oldalak, akik tegnap azt írták, hogy nagyon jó az ukrán légvédelem, és tízből kilenc rakétát lelőttek. 

Majd így sír a 444 nevű ukrán oldal: 

Ukrajnában amúgy beállt a tél. Anatolij Fedoruk, Bucsa város polgármestere hétfőn ferencvárosi látogatásán arról beszélt, hogy miközben Budapesten "kellemes meleg van", Bucsában már most mínusz 10 fok a hőmérséklet, ilyen körülmények között kell megküzdeniük az áramkimaradásokkal, melyek következtében a víz- és a távhőellátás is akadozik. Fedoruk épp ezért azt mondta, hogy pillanatnyilag minden másnál nagyobb szükségük volna generátorokra, hogy pótolni tudják a polgári infrastruktúra elleni orosz támadások miatt kieső áramot.

Volodimir Zelenszkij elnök keddre virradóra szokásos éjszakai helyzetértékelésében azt állította, hogy az oroszok hetven rakétát lőttek ki, ám ezek javát az ukrán légvédelem elhárította. Ez meglepő módon egybevág az orosz védelmi minisztérium közlésével, bár persze az oroszok úgy keretezték a történteket, hogy 17 célpontot akartak kilőni, és ezeket mind eltalálták "precíziós fegyverekkel végrehajtott masszív csapásuk" során.- írja a 444 a cikkének végét, akik nem tudják eldönteni, hogy most ügyesek az ukránok, vagy nincsen áram fél Kijevben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések