Hirdessen itt

Drámai jelenetek a kemecsei szemkinyomó rém tárgyalásán: a megvakított Gabriella rosszul lett, sírógörcsöt kapott a bíróságon


Már tíz hónap eltelt azóta, hogy a Kemecsén élő Lakatos Gabriellát bosszúból puszta kézzel megvakította a volt párja. Gy. Attila mindkét szemét kitépte, meg is szúrta, majd egy árokba lökte a védtelen édesanyát. A csonkítás ügyében még zajlik a nyomozás, ma viszont a korábbi bántalmazások és a nő elrablásának ügyében tartottak tárgyalást a Nyíregyházi Járásbíróságon. A tervek szerint tanúkihallgatások és a perbeszédek után ítélethirdetés is lett volna, de mégsem így történt.


A bíróság épületében megjelent Gabriella is, akit a testvére, Róbert támogatott.

– Életem egyik legnehezebb része most lezáródik. Igazságos ítéletet szeretnék, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjanak mindhárman – mondta a nő megtörten munkatársunknak a tárgyalás előtt.

A vádirat szerint Gabriella és Gy. Attila között 2020 nyarán alakult ki érzelmi kapcsolat, mely decemberben megromlott, ezért szakított a férfival. Tavaly január 30-ára a férfi találkozót beszélt meg vele a kemecsei lakóhelyén, hogy rendezze a korábbi tartozásait. Gy. két ismerősével érkezett, majd együtt Nyíregyházára utaztak. Gabriella ekkor jelezte, hogy inkább szeretne hazamenni, de a férfi ezt nem engedte neki. A kocsiban befogta a száját és kijelentette, hogy nem mehet sehova. Amikor megpróbált mégis kiszállni, egy kést vett elő és a fejéhez tartotta. Két nappal később a támadó a társával a nőt Berettyóújfalura vitte, ahol sikerült megszöknie és egy helyi boltban segítséget kérnie. Ezenfelül Gy. Attila 2020. december 13. és 14. napjain több alkalommal megrúgta és megütötte őt. Gabriella ekkor telefonon értesítette nagybátyját, hogy menekítse meg a férfitól. Amikor a rokonai érte mentek, beszállt hozzájuk az autóba, azonban Attila kinyitotta az ajtaját, kirángatta az autóból, a földre lökte és többször megrúgta.

A tárgyaláson az elsőrendű vádlottat, Gy. Attilát a nyíregyházi börtönből kapcsolták be távmeghallgatás útján. A férfi hozzájárult, hogy felismerhető kép készüljön róla.


Az első tanú Gy. János volt, Attila testvére, aki a 2021 januárjában történt incidenssel kapcsolatban többek között elmondta: szerinte a testvére nem tartotta fogva Gabriellát. A fiatal nő ezután reagálva az elhangzottakra, felállva kérte őt számon. „Nem emlékszel, hogy a testvéred ütött engem? Nem emlékszel, hogy a testvéred a földön taposott engem?”

Egy középkorú férfit, S. Attilát hallgatták meg másodjára, aki kimondottan jó viszonyt ápolt a párral. Az egyik bántalmazás előtt még együtt is vacsoráztak, ahol elmondása szerint semmi szokatlant nem vett észre Gabriellán, félelmet sem látott rajta. „Jó oldala is volt Attilának, jószágokkal foglalkozott, az üzleti életben sokan ismerték. Ez a legszomorúbb történet, ami miatt most itt állunk” – mondta a férfi. Gabriella azt válaszolta, azért nem kért segítséget, mert nagyon félt „Remélem, mindenki azt a büntetést fogja kapni, amit érdemel” – fűzte hozzá Gy. Attila.

S. Attila feleségét is meghallgatták, aki azt mondta, ha Gabriella akart volna, el tudott volna tőlük menekülni, de ő is biztosan segített volna neki.

A következő tanú érkezése után drámai jelenetek játszódtak le a tárgyalóteremben. A megvakított nő hirtelen rosszul lett, sírógörcsöt és rohamot kapott, amiért ki kellett vezetni a teremből. Nagyjából tíz perc múlva visszatért. Az ezután meghallgatott tanúkkal is heves vitába keveredett Lakatos Gabriella, aki minden alkalommal emelt hangon próbált kiállni az igazáért. Az egyik nő, akit szintén tanúként hallgattak meg, szó szerint azt mondta: „Mindenki kap 1-2 pofont a házasságában.”

Mint arról korábban beszámoltunk, Lakatos Gabriella a kálváriája után feljelentette az exét, aki a végzetes napon, idén februárban azért utazott Kemecsére, hogy rábeszélje, vonja vissza azt. Ekkor összevesztek, a férfi pedig bosszúból megcsonkította, kinyomta a szemeit. Az aljas támadás után kis híján az életét vesztette, ám az orvosok a csodával határos módon megmentették az életét. Gabriella sokáig reménykedett abban, hogy egy speciális orvosi beavatkozásnak köszönhetően valamelyest visszanyerheti a látását, de sajnos végérvényesen közölték vele: már nem lehet segíteni rajta. Gabriella és a családja borzasztó napokat tudhatnak maguk mögött, miután a fiatal nő a múlt héten végső elkeseredettségében öngyilkosságot kísérelt meg. Egy üvegnyi gyógyszert vett be, ám az ápolói képesítéssel is rendelkező testvére még időben kimosta a gyomrát, így megmentette az életét. A nő azután próbálta kioltani az életét, hogy szeretett családtagjának otthonában egy egy rosszakarójuk benzint locsolt szét.



Ugyan eredetileg a mai napon már ítélet is született volna, de a bírónő újabb tanúkat fog meghallgatni januárban, így idén már biztosan nem kerül pont ennek a szörnyű történetnek a végére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések