A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

22 év után megoldódhat a kecskeméti rejtélyes vasúti gyilkosság ügye: egy kidobót vettek őrizetbe a rendőrök


2022. november 29-én, kedden, kora reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai nagyszabású akciót hajtottak végre Kecskeméten, az Arborétum Lakóparkban. A rendőrök egy férfit állítottak elő és szállították Budapestre.


A Keol.hu beszámolója szerint az érintett két évtizede abban a hatfős biztonsági csapatban dolgozott, amely a Silver Discóban teljesített szolgálatot, és az akkori tanúvallomások szerint 2000. október 1-én hajnalban egy másik, azóta már elhunyt biztonsági őr társával lekísértek az ajtóig, majd elengedtek egy fekete ruhás vendéget. Aki annyira részeg volt, hogy egy székkel táncolt.

A barátai később keresni kezdték, de a vallomásaik szerint nem találták. Hiába érdeklődtek a benzinkútnál, a parkolóban, a taxis droszton, senki sem látta, merre ment, hová lett. Virradatkor derült ki, hogy a 24 éves G. János a parkoló melletti sínek között lelte a halálát. Hason feküdt a sínpárok között, a koponyáján, a tarkója felett pedig több centiméteres seb tátongott, a testet tócsányi vér vette körül.

Kecskeméten már akkor azt beszélték az emberek, hogy baseballütővel vagy "viperával" verték agyon Jánost. Sőt még azt a csoportot is megnevezték sokan, amelyik szerintük elkövette a bűncselekményt.

A rendőrség akkor államigazgatási eljárás, később pedig bűnügyi nyomozás keretei között is vizsgálta a körülményeket. Egy év múlva még rekonstrukciót is tartottak, ahol az elhunytat egy bábu helyettesítette, majd arra a meggyőződésre jutottak, hogy vasúti baleset történt, és kizárható a bűncselekmény – írja a portál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések