Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Diós piskótatekercs lágy mascarponés krémmel: a régi kedvenc újragondolva


A hagyományos piskótatekercs diós változatban is mindenkinek ízleni fog.


Változtass kicsit a megszokott piskótatekercsen! Diós változatban, mascarponés krémmel pillanatok alatt újszerű édességet varázsolhatsz belőle. A krémhez való tejszínt felhasználásig tartsd hűtőben, hogy könnyebben habbá lehessen verni.

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál kristálycukor
👉 5 evőkanál darált dió
👉 2.5 evőkanál liszt
👉 1 csipet só

A krémhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 25 dkg habtejszín
👉 15 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A tésztához való tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Folyamatos keverés mellett először adagold hozzá kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat. A lisztet keverd el a darált dióval, és fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd ezt is a tojáshabhoz. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából húsz perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki, még melegen csavard fel, és így hagyd kihűlni.

Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A hideg tejszínt verd habbá, add hozzá a mascarponét és a cukrot, és ezekkel is jól keverd el. Tekerd le a piskótát, kend meg a krémmel, majd csavard fel újra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések