A hagyományos piskótatekercs diós változatban is mindenkinek ízleni fog.
Változtass kicsit a megszokott piskótatekercsen! Diós változatban, mascarponés krémmel pillanatok alatt újszerű édességet varázsolhatsz belőle. A krémhez való tejszínt felhasználásig tartsd hűtőben, hogy könnyebben habbá lehessen verni.
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál kristálycukor
👉 5 evőkanál darált dió
👉 2.5 evőkanál liszt
👉 1 csipet só
A krémhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 25 dkg habtejszín
👉 15 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A tésztához való tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Folyamatos keverés mellett először adagold hozzá kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat. A lisztet keverd el a darált dióval, és fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd ezt is a tojáshabhoz. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából húsz perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki, még melegen csavard fel, és így hagyd kihűlni.
Amíg a tészta hűl, állítsd össze a krémet. A hideg tejszínt verd habbá, add hozzá a mascarponét és a cukrot, és ezekkel is jól keverd el. Tekerd le a piskótát, kend meg a krémmel, majd csavard fel újra.
0 Megjegyzések