Az őzgerincformában készített csokis süti tésztájába darált mandula kerül, és reszelt narancshéj is feldobja.
Ez a csupa csokis süti őzgerincformában sül, és darált mandula adja meg a karakterét. Nagyon egyszerűen elkészíthető, mutatós süti, gyors hétköznap esti édességként és ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét.
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
👉 12.5 dkg darált mandula
👉 12 dkg cukor
👉 10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
👉 10 dkg étcsoki
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 csipet só
A mázhoz
👉 20 dkg étcsoki
👉 1 teáskanál vaj
👉 porcukor és reszelt narancshéj a tetejére
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, majd reszeld hozzá a narancshéjat. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd forgasd bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. A tojássárgákat egyenként adagold a cukros vajhoz. Az étcsokit olvaszd fel, add a cukros keverékhez, végül óvatosan forgasd össze a tojáshabbal. Egy őzgerincformát kenj ki vajjal, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha megsült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni. A mázhoz való csokit olvaszd össze egy kevés vajjal, és ezzel kend le egyenletesen a kihűlt sütit. Tedd hideg helyre, hogy megdermedjen rajta a bevonat. Tálaláskor ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral, vagy reszelj rá narancshéjat.
0 Megjegyzések