A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csősz Bogi: az értékes emberi, baráti kapcsolatokat ápolni kell


A jelenleg szingli színésznő, üzletasszony karácsonya az idén nagyon más lesz, hiszen már nem a férjével ünnepel, hanem az edélyi családjával.  

Csősz Bogi akár három helyen is tölthetné a karácsonyt, három városban is otthon érzi magát. Az idén szingliként Budapestet és Erdélyt választotta.

"Sok helyen karácsonyoztam már a világban, nekem mindig az volt a fontos, hogy akiket szeretek valahogy velem legyenek, nem a helyszín. Olyan is van, hogy többször ünneplünk, jó érzés, hogy a szeretteimmel, barátokkal békésen, sok nevetéssel, harmóniában zárjuk le az évet. Idén Budapesten karácsonyozunk, a családom ide érkezik, de Erdélyben is tartunk egy pihenéssel összekötött ünneplést. 

Az ünnepben az a jó, hogy mindegy milyen szokások szerint vagy földrészen  zajlik, összeköti az embereket, hogy csendességre, egymásra figyelésre, a kötődés érzésének egyediségére, a valódi érzésekre irányítja a figyelmünket. Talán az ételekben láttam különbséget eddig, és a vallási szokásokban, szertartásokban, de a legfontosabb érzésekben, vágyakban, ami mint embereket mindenkit jellemez, abban nincs eltérés. 

A  korábbi életéből, a török ünnepi szokásokból is hiányzik neki némelyik, igaz ott nem a ünneplik a karácsonyt december végén.

"Mindig is fontosnak tartottam, hogy nyissunk a nagyvilág felé, ismerjük meg és tiszteljük más nemzetek ünneplési szokásait.A volt férjem könnyen alkalmazkodott a magyar szokásokhoz, és szívesen vett részt az általam szervezett baráti vacsorákon és családi ünnepléseken, mind Isztambulban mind Erdélyben. A muszlim kultúrában nincs karácsony,  de a török családommal mi megünnepeltük, viszont ők minden alkalmat megragadnak arra, hogy ünnepeljenek, jókat főzzenek, szeretik a nagy rendszeres összejöveteleket, és egymást megvendégelni. Hozzám nagyon közel áll ez a pörgős társasági élet, inkább az fog hiányozni, hogy kevesebbet tudunk találkozni a török barátokkal. De a kereskedelmi cégem üzleti ügyintézései miatt sokat ingázom Isztambul és Budapest között, igyekszem beiktatni, hogy velük is tudjak időt tölteni. Az értékes emberi, baráti kapcsolatokat ápolni kell, én nagyon figyelek erre" - árulta el az egykori török feleség.   

Az ajándékozásról pedig egész más jut az eszébe......

"Az idei ajándékom magamnak, hogy jótékonysági találkozó keretében összegyűjtöttünk sok-sok ajándékot, amit egy gyermekotthonba viszünk el. A Nők az üzleti életben klub, ami azért indítottam, hogy inspiráljuk a női vállalkozókat Magyarországon, már sokadik alkalommal kerül megrendezésre, vidéken is, és szépen növekszünk. Nagyon jó érzés, hogy ennyi tehetséges, okos nő van Magyarországon, csak a bátorság hiányzik, hogy alkossanak. Ebben egymást inspiráljuk, egymástól kapunk hozzá támogató energiákat, értékes gondolatokat és tanácsokat. Sokan azt gondolják, hogy folyton vásárolok, pedig inkább ritkán de minőségi darabokat veszek, amiknek hosszútávon is megmarad az értéke, időtálló. Közhely, de a valódi ajándék a legértékesebb; szeretet, egymásra fordított idő, minőségi odafigyelés és gondoskodás. Ez tölt fel igazán és ez ad energiát a mindennapokhoz" - tette hozzá Bogi.

Karácsonyfát mindenképpen állít, az idén Budapesten.

"Sokat ingázom külföld és Magyarország között, de Magyarországon belül is, hiszen a cégünk központja Mosonmagyaróváron van, és Siófokon is sokat dolgozunk. A bázis most karácsonykor Budapesten lesz, és már nagyon várom!"  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések