A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak akkor adja oda a kormány a Lánchídra szánt állami pénzt a fővárosnak, ha felengedik rá az autókat


A pattogó Kamu Geri úgy el van szállva magától, hogy azt hiszi, azt csinál mit akar. De nem.

Addig nem kapja meg a Fővárosi Önkormányzat a Lánchídra szánt állami pénzeket, amíg nem engedik fel rá az autókat, tudatta Láng Zsolt fideszes parlamenti képviselő az Indexszel.

Ez azt jelenti, hogy hatmilliárd forinttól eshet el a főváros, mivel a támogatáshoz tartozó feltételek egyike az, hogy „gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot”.

A felújított híd pénteken nyílt meg 18 hónap szünet után a gyalogosok, a biciklisek, a tömegközlekedés és a taxik számára, így Láng szerint Budapest nem teljesítette a fenti feltételt.

„Nyomatékosítani szeretnénk, hogy a Lánchíd hatmilliárdos kormányzati támogatásának feltétele a gépjárműforgalom korlátozásának teljes megszüntetése” – mondta Láng a lapnak.

A BKK egyelőre nem döntött a végleges forgalmi rendről, és idén már nem is fog: először konzultálni akarnak róla a budapestiekkel.

Nem ez az első eset mostanában, hogy a kormány akadályozza, hogy pénz jusson a fővárosba. Egy kormányrendelet szerint sem a Fővárosi Önkormányzat, sem a BKV nem vehet fel hitelt, így Budapest 32,4, a BKV 30 milliárd forinttól esik el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések