A túrós muffint akár bögrés változatban is elkészítheted, így tényleg nagyon egyszerűen összeállítható.
A bögrés túrós muffin alig tíz perc munkával elkészülő, fantasztikusan szaftos édesség. Mivel hamar készen van, akár egy hétköznapi uzsonnaként is megállja a helyét. Az adagok kiméréséhez egy 2,5 decis bögrét használj.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg túró
👉 10 dkg vaj
👉 4 tojás
👉 2.5 dkg liszt
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 bögre cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 0.5 bögre tej
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a cukorral és egy csipet sóval. A lisztet keverd össze a sütőporral, szitáld a túrós részhez, öntsd fel tejjel, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és nagyjából háromnegyed részig töltsd tele őket a tésztával. Többet ne tegyél bele, mert még nőni fognak. Ha nincs papírod, kivajazott-kilisztezett mélyedésekbe is töltheted a masszát. Told 180 fokos sütőbe 20 percre, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta.
Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásványvíztől levegős.
Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásványvíztől levegős.
0 Megjegyzések