A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belarusz védelmi minisztérium: a légvédelem lőtte le az ukrán S-300-as rakétát


A BelTa fehérorosz állami hírügynökség korábban azt jelentette, hogy egy ukrán SZ-300-as légvédelmi rakéta csapódott be fehérorosz területen. 

Mint arról már beszámoltunk, sajtóértesülések szerint fehérorosz területre csapódott egy rakéta, melyet egy ukrán Sz-300-as légvédelmi rendszer lőhetett ki, erről ír legalább is a Portfolio a fehérorosz breszti régió helyi Vkontakte-oldalain felbukkant információk alapján. Az első információk szerint áldozatok nincsenek. 

A fehérorosz védelmi minisztérium a nap folyamán megerősítette a korábbi hírt, miszerint a fehérorosz légvédelem lőtte le csütörtökön helyi idő szerint 10 óra tájban az SZ-300-as ukrán rakétát. A BelTa fehérorosz állami hírügynökség korábban azt jelentette, hogy egy ukrán SZ-300-as légvédelmi rakéta csapódott be fehérorosz területen.

A védelmi minisztérium Telegram-csatornáján közölt jelentés szerint a fehérorosz légvédelem Breszt megye Ivanava kerületében, Harbaha településnél lőtte le az ukrán rakétát, melynek darabjait egy szántóföldön találták meg. Az eseményről tájékoztatták Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések